2020 08 11

2018-08-11

2020 08 11

„Norfa“ sieks, kad privačiais prekės ženklais pažymėtuose gaminiuose nebūtų naudojami narvuose laikomų vištų kiaušiniai

„Norfos mažmena“ žengia dar vieną žingsnį socialinės atsakomybės srityje ir, iki 2025 metų sieks, kad privačiais prekės ženklais pažymėtuose gaminiuose, narvuose laikomų vištų kiaušiniai ir jų produkcija (masė ir milteliai), būtų pakeisti į ant kraiko laikomų vištų kiaušinius ir jų produkciją.

Primename, kad bendrovė pirmoji tarp didžiųjų prekybos tinklų pradėjo svarstyti galimybę nutraukti prekybą narvuose laikomų vištų kiaušiniais. „Norfos mažmena“ 2018 metų pradžioje paskelbė, kad iki 2025 metų sieks atsisakyti tokios prekybos. 

„Norfa“ siekia, kad būtų užtikrintos tinkamos gyvūnų auginimo ir laikymo sąlygos, todėl pratins ir skatins pirkėjus įsigyti laisviau auginamų vištų dedamus kiaušinius.

“Norfos mažmena“ jau dabar didina ant kraiko bei laisvėje auginamų vištų kiaušinių dalį bendrovės asortimente. Be to, bendrovė žymi jai priklausančiais privačiais prekių ženklais ant kraiko auginamų vištų kiaušinius, esančius prekyboje. Privačiais prekių ženklais žymimos aukštesnės kokybės ir didžiausią paklausą turinčios prekės. Anksčiau ant kraiko auginamų vištų kiaušiniai nebuvo kaip nors išskiriami.

Galutinius sprendimus dėl šio klausimo įgyvendinimo priemonių „Norfos mažmena“ priims atsižvelgdama į vyraujančius gyvūnų gerovės standartus, gamybininkų pajėgumus, pirkėjų pageidavimus ir esminius ekonominius faktorius.

„Norfos mažmenos“ administracija