2018 01 24

2018-01-24

2018 01 24

„Norfa“ sieks atsisakyti narvuose auginamų vištų kiaušinių

„Norfos mažmena“ žengia nuoseklų žingsnį socialinės atsakomybės srityje ir nuo 2025 metų sieks atsisakyti narvuose auginamų vištų kiaušinių prekybos.

Primename, kad bendrovė pirmoji tarp didžiųjų prekybos tinklų pradėjo svarstyti galimybę nutraukti prekybą narvuose laikomų vištų kiaušiniais. „Norfa“ siekia, kad būtų užtikrintos tinkamos gyvūnų auginimo ir laikymo sąlygos, todėl pratins ir skatins pirkėjus įsigyti laisviau auginamų vištų dedamus kiaušinius.

“Norfos mažmena“ jau dabar didina ant kraiko bei laisvėje auginamų vištų kiaušinių dalį bendrovės asortimente. Be to, bendrovė žymi jai priklausančiais privačiais prekių ženklais ant kraiko auginamų vištų kiaušinius, esančius prekyboje. Privačiais prekių ženklais žymimos aukštesnės kokybės ir didžiausią paklausą turinčios prekės. Anksčiau ant kraiko auginamų vištų kiaušiniai nebuvo kaip nors išskiriami. 

Galutinius sprendimus dėl šio klausimo įgyvendinimo priemonių „Norfos mažmena“ priims atsižvelgdama į vyraujančius gyvūnų gerovės standartus, pirkėjų pageidavimus ir esminius ekonominius faktorius.