• Naujienos ir aktualijos

„Norfa“ pardavė rekordinį kiekį kiaulienos

14 kovo 2017

2017 03 14

„Norfa“ pardavė rekordinį kiekį kiaulienos

Šiemet „Norfa“ parduotuvėse buvo parduotas rekordinis kiekis lietuviškos kiaulienos.

VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro duomenimis, š. m. sausiovasario mėn. šalyje buvo paskersta 112 915 Lietuvoje išaugintų kiaulių. Net 26 537 arba beveik ketvirtadalis jų buvo paskersta „Norfos“ įmonių grupei priklausančios bendrovės „Rivona“ mėsos perdirbimo gamybiniame padalinyje, o kiauliena realizuota „Norfa“ prekybos centruose.

Lietuviškos kiaulienos pardavimai „Norfos“ parduotuvėse yra gerokai didesni, nei „Norfos mažmenai“ tenkanti bendra šalies mažmeninės prekybos rinkos dalis, kuri sudaro apie 12 proc. Skersdama kiaules Lietuvoje, bendrovė sumoka dešimtis tūkstančių eurų valstybinės rinkliavos už atliktą valstybinę veterinarinę priežiūrą, be to, moka ir už atliekų tvarkymą.

Skaičiai rodo, kad apie 40 proc. šalyje suvartojamos kiaulienos įvežama iš užsienio (2016 m. kiaulienos importas sudarė 59 684 tonas). Prekybos įmonės, įvežančios į Lietuvą užsienyje paskerstų kiaulių mėsą, rinkliavų ir kitų mokėjimų išvengia, tokiu būdu įgija konkurencinį pranašumą, nes jų sąnaudos mažesnės (mėsos šviežumo sąskaita). 

Prekyba šviežia ir kokybiška mėsa yra išskirtinis „Norfos“ bruožas. „Norfa“ jau aštuntus metus prekiauja lietuviška šviežia kiauliena, kuri tiekiama operatyviai pagal konkrečios parduotuvės poreikius ir prekybos centrų lentynas pasiekia ne vėliau kaip per 36 val. po gyvulių paskerdimo. Pirkėjams parduodama mėsa nėra vakuumuojama ar šaldoma, o tik atvėsinama. Mėsos nereikia sandėliuoti, ar gabenti tūkstančius kilometrų kaip importuojamos mėsos, todėl ji visada švieži.

Vienintelėje skerdykloje, iš kurios kiauliena, jautiena ir aviena patenka į „Norfa“ prekybos centrus, nuolatos dirba keli Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai, atliekantys veterinarinę priežiūrą. Šilalės r. esančioje skerdykloje per mėnesį vidutiniškai  paskerdžiama apie 12 000 kiaulių, 160 jaučių, išpjaustoma apie 130 tonų žaliavos.

Be to, mėsos gamybos cechas gamina marinuotą, vytintą, karštai ir šaltai rūkytą produkciją (dešreles, dešras, vyniotinius, kumpelius, lašinius), iš viso per 50 rūšių gaminių. Per mėnesį pagaminama apie 110 tonų produkcijos - apie 15 proc. visų mėsos gaminių parduodamų „Norfoje“. Šiemet planuojama didinti mėsos cecho gamybos apimtis ir produkcijos asortimentą. Buvo atnaujinta pakavimo linija, ketinama įsigyti naują gaminių pjaustymo įrangą. Mėsos perdirbimo padalinyje dirba 92 darbuotojai. Pagaminta produkcija realizuojama išimtinai „Norfa“ prekybos sistemoje.

 

Praktiški pasiūlymai

Pomidorai (užauginti po danga), 1 kg

Pomidorai (užauginti po danga), 1 kg

099

* Galioja 11.21–11.26 d.

Mažos kriaušės CONFERENCE, 1 kg

Mažos kriaušės CONFERENCE, 1 kg

055

* Galioja 11.21–11.26 d.

Greipfrutai POMELO, 1 kg

Greipfrutai POMELO, 1 kg

085

* Galioja 11.21–11.26 d.

Česnakai, 1 kg

Česnakai, 1 kg

245

* Galioja 11.21–11.26 d.

* Prekių kiekis ribotas. Papildomos nuolaidos netaikomos.